BİSİKLET MİLLİ TAKIMI ÖLÇÜMLERİ ALKÜ'DE YAPILDI

• 04 Aralık, 2023
BİSİKLET MİLLİ TAKIMI ÖLÇÜMLERİ ALKÜ'DE YAPILDI

Türkiye Bisiklet Federasyonu faaliyet programında yer alan Büyük Kadın Milli Takım kampı 24 Kasım – 10 Aralık 2023 tarihleri arasında Alanya’da düzenlendi.  Milli takımın performans test ve ölçümleri Üniversitemizde yapıldı.

ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Spor Performans Laboratuvarında yapılan performans test ve ölçümlerine 10 milli sporcu katıldı. ALKÜ Spor Bilimleri Uygulama ve Uygulama Merkezi (ASBAM) programına alınan uygulamada sporcuların antropometrik ölçümleri ile fonksiyonel eşik güç testi (FTP), sporcuların maksimal oksijen kullanım kapasitelerinin tespiti için VO2max testleri yapıldı.

Sporcuların sezon öncesi yapılan test ve ölçümlerle mevcut durumları tespit edilecek ve bulgulara bağlı antrenman önerileri ASBAM tarafından hazırlanacaktır.

Bisiklet Federasyonunun 10 Aralık 2023 tarihinde başlayacak olan ve 30 sporcunun katılacağı Genç Kadın Bisiklet Milli Takım kampında da ölçüm ve test uygulamaları devam edecektir.