ALKÜ GÖNÜLLÜLERİMİZ TRISOME GAMES AÇILIŞ TÖRENİNDE

ALKÜ GÖNÜLLÜLERİMİZ TRISOME GAMES AÇILIŞ TÖRENİNDE
  • 21 Mart, 2024
ALKÜ GÖNÜLLÜLERİMİZ TRISOME GAMES AÇILIŞ TÖRENİNDE

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu tarafından düzenlenen ve "Down sendromlu sporcuların olimpiyatı" olarak nitelendirilen 2024 Trisome Oyunları 19-26 Mart 2024 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleşecek. Bu bağlamda, özel gereksinimli sporcular Atletizm, Basketbol, Cimnastik, Futsal, Judo, Masa Tenisi, Tenis ve Yüzme gibi branşlarda mücadele edecekler.

20 Mart’ta yapılan açılış törenine Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, Japonya, İngiltere, Fransa, İtalya, İspanya, Portekiz, Çekya, Azerbaycan, Macaristan, Hırvatistan, İrlanda, Arnavutluk, Arjantin, Avusturalya, Brezilya, Bulgaristan, Yeni Zelanda, Norveç, Polonya, Güney Afrika, Venezuela'nın da aralarında bulunduğu 33 ülkeden 488 sporcunun yanı sıra Fakültemiz öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Yeliz AY YILDIZ ve 50 öğrencimiz gönüllü olarak katılım gösterdi.

Törende Down Sendromlu sporculardan oluşan bir grup sema gösterisi gerçekleştirdi. Tören sonunda Down Sendromlu sporculardan oluşan dünya karması futsal maçının başlama vuruşunu, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptı.

Atletizm, Basketbol, Cimnastik, Futsal, Judo, Masa Tenisi, Tenis ve Yüzme branşlarının yer aldığı 2024 Trisome Games’te ülkemizi 86 sporcu ve 54 antrenör temsil edecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, özel sporcuların olimpiyatları niteliğindeki 2. Down Sendromlular Dünya Spor Oyunları’nın organizesiyle Türkiye’nin bir kez daha uluslararası spor faaliyetlerinde geldiği başarılı noktayı ispatladığını söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, açılış konuşmasında “Türkiye olarak dünyanın en özel insanlarının bir araya gelmesine vesile olan önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.