ALKÜ TRİATLON TAKIMI'NDAN SÜPER BAŞARI

• 03 Haziran, 2022
ALKÜ TRİATLON TAKIMI'NDAN SÜPER BAŞARI

Balıkesir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Üniversiteler Triatlon Türkiye Şampiyonasına ALKÜ Triatlon Takımı damgasını vurdu.

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Üniversiteler Triatlon Türkiye Şampiyonası, Balıkesir Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 30-31 Mayıs tarihlerindeki organizasyon, Balıkesir Üniversitesi Çağış Kampüsünde, 9 üniversiteden kadınlar ve erkeklerde 66 sporcunun katımıyla gerçekleştirildi. Yüzme etabının, Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda yürütüldüğü şampiyonada, bisiklet ve koşu etapları da yerleşkede gerçekleştirildi.

Şampiyonayı; Erkeklerde Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi birincilikle tamamlarken, Milli Savunma Üniversitesi ikinci ve Özyeğin Üniversitesi de üçüncü olarak tamamladı. Kadınlarda ise Milli Savunma Üniversitesi birincilikle tamamlarken, Özyeğin Üniversitesi ikinci ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi de üçüncülük elde ederek kendisine kürsüde yer buldu.