MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU SPOR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ ALKÜ'DE

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU SPOR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ ALKÜ'DE
  • 07 Aralık, 2023
MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU SPOR LİSESİ ÖĞRENCİLERİ ALKÜ'DE

Alanya Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi öğretmen ve öğrencileri Fakültemizi ziyaret etti.

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Hamdi Alper Güngörmüş, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Işık Bayraktar ve Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nuray Satılmış tarafından karşılanan öğrencilere üniversite kampüs alanı gezdirildi. Fakülte binaları, derslikler, sosyal alanlar ve spor tesislerinin tanıtımı yapıldı.

Fakültemizin giriş koşulları, özel yetenek sınav içeriği, bölümler, müfredat gibi konularda bilgiler verildi. Öğrencilerin merak ettikleri konularla ilgili sorular cevaplandırıldı. Özellikle TYT sınav sonucunun, Spor Bilimleri Fakültesi yerleştirme puanındaki önemi konusunda detaylı açıklamalar yapıldı. Fakültemizde öğrenci olan Spor Lisesi mezunları da öğrenci arkadaşlarına tavsiyelerde bulundu.

Dekan Güngörmüş, ALKÜ Cikcilli kampüsünde yapılacak Spor Bilimleri Fakülte binası ve spor tesisleri hakkında bilgi verdi. Alanya'nın 2024 Avrupa Akdeniz Spor Başkenti seçildiğini, Alanya'da düzenlenen uluslararası organizasyonlardaki spor gönüllüğünün öneminden bahsetti. Turizmi şehri olan Alanya'nın "Spor Turizmi" ile gücüne güç katacağının altını çizdi. Bu konuda üniversitemizin projelerini ve gelecek planlarını anlattı. Süreçlerde fakültemizin ve öğrencilerimizin önemli rolü olduğunu vurguladı.

Fakülte binası önünde tamamlanan tanıtım turu sonrasında Mevlüt Çavuşoğlu Spor Lisesi öğretmen ve öğrencileri okullarına gitmek üzere üniversitemizden ayrıldı.