YENİ BİR SPOR BRANŞI : DİSK GOLF

YENİ BİR SPOR BRANŞI : DİSK GOLF
  • 15 Nisan, 2019
YENİ BİR SPOR BRANŞI : DİSK GOLF

Oyun Kuralları golf oyununa benzeyen Disk Golf'ün tanıtımı Letonya'lı bir ekip tarafından Alkü Spor Salonu'nda yapıldı. 

Alanya Belediyesi Spor Kulübü ve Alanya Doğa Sporları Kulübü işbirliğiyle Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri ve öğretim elemanları, yeni bir spor branşı olan Disk Golf’ün tanıtımı yapıldı. ALKÜ Spor Salonu’nda gerçekleştirilen ve çok sayıda öğrencinin katıldığı Disk Golf’ün tanıtım progeramında, branş hakkında öğrencilere bilgiler aktaran Letonyalı sporcular, “Disk Golf, geleneksel golf gibi oynanan bir spor branşıdır. Top yerine, oyuncular farklı mesafeler için uçan bir disk (frizbi) kullanırlar. ABD 70 yıldan fazla oynan bu spor branşında amaç en az atış sayısında diski yükseltilmiş bir metal sepete atmaktır. Olimpik bir spor branşı olarak 2028 Olimpiyat oyunlarında yer alması umuluyor” dedi.

Verilen bilgilerin ardından Disk Golf branşıyla ilk kez tanışan ALKÜ’lü öğrenciler, branşın uygulamasını yaptılar. Yapılan tanıtım programının ardından Letonyalı ekip, ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi’ne, Disk Golf oynanan spor malzemelerini hediye ederek, bir de öğrencilere mini bir gösteri yaptılar.

ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Işık Bayraktar ise, öğrencilere spor branşı hakkında bilgiler aktaran Letonya ekibine, Alanya Belediyesi Spor Kulübüne, Alanya Doğa Sporları Kulübüne desteklerinden dolayı teşekkür etti.