TÜRKİYE ŞAMPİYONASI 8. ETAP SEZON KAPANIŞ YOL YARIŞLARINDA ŞAMPİYON SPORCULARIMIZ VE GÖNÜLLÜLERİMİZ SAHNEDE YERLERİNİ ALDILAR

• 31 Ekim, 2022

Türkiye Bisiklet Federasyonunun faaliyet programında yer alan Türkiye Şampiyonası 8. Etap Sezon Kapanış Yol Yarışları 10 farklı kategoride toplam 500 sporcunun katılımıyla 28-30 Ekim tarihleri arasında Alanya’da gerçekleştirildi.

Türkiye Şampiyonası’nda iki gün boyunca bisikletçiler büyük erkek/kadın, genç erkek/kadın, yıldız A U17 erkek/kadın, yıldız B U15 erkek/kadın kategorilerinde yarıştı. Sporcular 29 Ekim Cumartesi günü Yeşilöz mevkiinde, 30 Ekim Pazar günü ise Öğretmenevi önünde pedal çevirdi.

İlk gün yol yarışlarında Elit Erkekler kategorisinde ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencimiz Feritcan Şamlı 4. Oldu. Öğrencilerimizden Elit Kadınlar Klasmanında Sevim Gerçek Türkiye 2.si olurken,  ikinci gün Elit Kadınlar kategorisi Kriteryum yarışında Elif Rüya Savran 6., Gülhan Tokmak 7., Rabia Akkoç 8. ve Fatma Hilal Çelik 9. oldu.

Sevim Gerçek ile yüksek lisans öğrencimiz Fatma Sezer’in takımı Karaman Duru Bulgur Spor Kulübü Genel Klasman Elit Kadınlar kategorisinde Türkiye Şampiyonu, Feritcan Şamlı’nın takımı Spor Toto Spor Kulübü Genel Klasman Elit Erkekler kategorisinde ise Türkiye Şampiyonu olmuştur.

Dereceye giren sporculara kupa ve madalyalarını Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Başkan Vekili Fikret Hayali, Spor Bilimleri Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş, Alanya Gençlik Spor Müdürü Emre Kıldırgıcı ve yetkililer verdi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, organizasyonunda gönüllü desteği veren ALKÜ ailesine teşekkürlerini iletti.

2 gün süren yarışların sorunsuz ve kaliteli geçmesi için ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesinden 40 öğrencimiz gönüllü olarak yer aldılar. Yarışmalarda sporcu olarak yarışan ve gönüllü olarak destek olan öğrencilerimize teşekkür ederiz.