SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE ÖĞRETMEN YEMİNİ

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE ÖĞRETMEN YEMİNİ
  • Spor Bilimleri Fakültesi
  • 23 Haziran, 2023
SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİNDE ÖĞRETMEN YEMİNİ

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü, 2023 Yılı Mezunlarına İlk Kez Yüzyüze Öğretmen Yemini Programı Düzenledi.


2016 yılında kurulan ve kuruluşundan sonra 2017-2018 eğitim yılı itibariyle 40 öğrenci ile eğitimlere başlayan ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü, 2023 yılı üçüncü dönem mezunlarına öğretmen yemini programı düzenledi.
Duygu dolu anların yaşandığı yemin töreniyle öğrenciler, Beden Eğitimi Öğretmenliği mesleğine adım atmanın mutluluğunu yaşadı. Programa, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Tatar, Gençlik Merkezi Müdürü Ahmet Eşref Sarı, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Işık Bayraktar ve Doç. Dr. Sibel Nalbant, Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yasemin Yalçın ve fakültenin öğretim üyeleri, öğrencileri, aileleri ve idari personeli katıldı. Program akışında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, Beden Eğitimi ve Spor Bölüm Başkanı Doç. Dr. Yasemin Yalçın açılış konuşmasında, “Mesleğinizi en iyi şekilde temsil edeceğinize olan inancımız tamdır ve meslek sürecinde ortaya koyacağınız başarı ve toplumsal katkı siz ve aileniz kadar bizleri de onurlandıracaktır” sözlerini kullandı. Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş ise “Sizlerin dürüst, çalışkan, sevgi dolu, adil, iyi bir insan, değer ve tutumlara bağlı olacağınıza inanıyor, ülkemiz adına yapacağınız, üreteceğiniz her konuda yanınızda olacağımıza söz veriyoruz” dedi. Dekan Güngörmüş eğitim hayatındaki önemli süreçlerden birisi olan üniversite eğitimini başarıyla tamamlamalarına katkı sağlayan anne-babalara da özel teşekkür etti.

Konuşmaların ardından mezunların okul yılları konulu kısa filminin sunumu, “Atatürk” konulu sunum, Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümü mezunlarının ve başarı sıralamalarının takdimi, bölüm birincisinin konuşması yer aldı. Program, bölüm birincisi Dilek Çağla Alkaşı’nın önderliğinde tüm mezunların öğretmen yeminini etmesi ile devam etti. Bayrak ve flama devir teslimi törenin ardından TMOK Fair Play Komisyonu Üyesi Semra Demirer’ in mesleğe dair öğütlerinin yer aldığı “Üniversitede Son Ders” konulu çevrim içi video izlendi. Tören, kep atma ve hatıra fotoğrafıyla son buldu.