SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTEMİZ 3. ULUSLARARASI REKREASYON VE SPOR YÖNETİMİ KONGRESİNDE

SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTEMİZ 3. ULUSLARARASI REKREASYON VE SPOR YÖNETİMİ KONGRESİNDE
  • Spor Bilimleri Fakültesi
  • 21 Mayıs, 2022
SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTEMİZ 3. ULUSLARARASI REKREASYON VE SPOR YÖNETİMİ KONGRESİNDE

Rekreasyon Çalışmaları ve Araştırmaları Derneği (REKÇAD) tarafından 16-19 Mayıs tarihleri arasında “rekreasyon: farklı yönet, iyi yaşa” felsefesiyle düzenlenen 3. Uluslararası Rekreasyon ve Spor Yönetimi Kongresi Club Calimera Serra Palace’da gerçekleştirildi.

Dünya Rekreasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Atara SIVAN ve alanında uluslararası deneyimli uzman davetli konuşmacıların yer aldığı, ülkemizin spor bilimleri alanında ulusal/uluslararası akademisyen, bakanlık temsilcileri, spor federasyonları ve sektör yöneticilerinin de bulunduğu 250 katılımcı 4 gün süresince “Rekreasyon ve Spor Yönetimi” ile ilişkilendirilebilecek tüm konularda 200’ün üzerinde özgün ve değerli çalışmalarını bu kongrede paylaştılar. Yurtdışından gelen davetli konuşmacıların da önemli katkılarıyla bir bilimsel şölen havasında gerçekleşen uluslararası kongre; Ülkemiz Rekreasyon ve Spor Yönetimi’nin her yönüyle gelişmesi adına tarihsel bir öneme sahiptir.  

REKÇAD başkanı aynı zamanda Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent GÜRBÜZ açıklamasında, “çağımızda önemli bir gereklilik haline gelen hareketsizlik ve buna bağlı oluşan ciddi hastalıkların önlenmesi için, alan uzmanlarının “deneysel, gözlemsel ve metodolojik” araştırmalarının harmanlandığı çalışmaların; bireylerin serbest zamanlarında yapabilecekleri düzenli ve programlı fiziksel aktivitelerin; sosyalleşme, yaşam kalitesi artışı, fizyolojik ve psikolojik iyi oluş, mutluluk, yaşam doyumu gibi birçok çıktısının ortaya konulacağı önemli bir kongre olacağını dile getirdi. Kongrenin en önemli çıktısının ise, bildirilerin ve davetli konuşmaların sonuçlarının devlet, özel sektör uzmanları ve halkla paylaşımı olduğunu ve bu sebeple büyük mutluluk duyacağını belirterek; çalışmaların ileriye dönük ulusal/uluslararası çaptaki projelerin ortaya çıkarılmasına rehberlik edeceği” bilgisini verdi.

Üniversitemizin destek verdiği ve Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hamdi Alper GÜNGÖRMÜŞ’ün yönetim kurulu üyesi olarak organizasyon düzenleme komitesinde yer aldığı kongrede, öğretim üyeleri ve lisansüstü öğrencileri 28 bildiri ile katılım göstererek; büyük katkılar vermiştir. Aynı zamanda REKÇAD 3. Olağan genel kurulunda dekanımız Prof. Dr. Hamdi Alper GÜNGÖRMÜŞ yeniden derneğin yönetim kurulu üyeliğine seçilmiştir.