PERİYODİZASYON MODELLERİNİN KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ-OLEG SERGEİEV

PERİYODİZASYON MODELLERİNİN KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ-OLEG SERGEİEV
  • Spor Bilimleri Fakültesi
  • 19 Ekim, 2020
PERİYODİZASYON MODELLERİNİN KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ-OLEG SERGEİEV

Fakültemizin Antrenörlük Eğitimi Anabilim Dalı Başkanlığının düzenlediği etkinlik günlerindeki davetli konuşmacısı, Ukraynalı olimpik antrenör Oleg Sergeiev oldu. Sergeiev, Türkiye Atletizm Federasyonunda 2015 yılından bu yana sözleşmeli antrenör olarak çalışmaktadır.

 

Ukrayna, Katar, Ürdün, Kuveyt gibi birçok ülkede antrenörlük yapan Sergeiev'in yetiştirdiği sporculardan Hovarova 2000 Sydney Olimpiyat Oyunlarında kadınlar üçadım atlamada bronz madalya, Palomar kadınlar yüksek atlamada 2008 Olimpiyat Oyunlarında bronz madalya kazanmıştır. Paralimpik oyunlarda kadınlar uzun atlamada üç kez dünya şampiyonu olan Zubkowaska'yı ise en sporcuları arasında gösteriyor. Ülkemiz adına 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları (2021) barajını geçen, erkekler üçadım atlamadaki sporcumuz Necati ER'den de oldukça ümitli Oleg Sergeiev.  Necati ER, bu dalda 2019 yılında Türkiye rekoru kırarak U23 Avrupa şampiyonu olmuştu.

Oleg Sergeiev, davetli konuşmacı olarak katıldığı sunumunda klasik periyodizasyon, blok periyodizasyon ve kompleks periyodizasyon modellerinin özelleklerini ve detaylı karşılaştırmalarını yaptı. Uygulama örnekleri ile zenginleştirdiği konuşmasında Necati ER için olimpiyat hazırlıklarında uyguladığı periyodizasyon modelini de detaylı olarak katılımcılarla paylaştı.

 

Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri, yüksek lisans ve lisans eğitimini sürdüren öğrencilerimiz sunumu ilgiyle takip etti. Soru-cevap bölümü sonunda Antrenörlük Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Işık Bayraktar, antrenör Oleg Sergeiev'e katılımından dolayı teşekkür ederek, teorik bilgilerin uygulamada, özellikle elit ve olimpik düzeyledeki yansımlarının paylaşılmasının çok değerli olduğunu ifade etti.