GÜNÜLLÜLERİMİZ TAF TÜRKİYE DAĞ KOŞUSU ŞAMPİYONASI' NDA GÖREV ALDI

• 24 Nisan, 2021
GÜNÜLLÜLERİMİZ TAF TÜRKİYE DAĞ KOŞUSU ŞAMPİYONASI' NDA GÖREV ALDI

Alanya'da 24 Nisan 2021 tarihinde yapılan Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası’nda dört kategoride toplam 142 atlet yarıştı. Şampiyonada Balkan Şampiyonası’na gidecek milli takım belirlendi.

Önümüzdeki ay yapılacak Balkan Dağ Koşusu için seçme niteliğindeki Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası  Alanya’da yapıldı. Büyüklerde 10 kilometre, U20’de ise 5.5 kilometre üzerinden yapılan yarışta toplam 142 atlet ter döktü.

Şampiyona sonrasında yapılan ödül töreninde ilk üçe giren atletlere madalyaları TAF Başkanı Fatih Çintimar, TAF Başkan Vekilleri Hasan Çavuşoğlu, Yasin Taş, Ali Aksu, Genel Sekreter Halil Akkaş, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Işık Bayraktar, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Emre Kıldırgıcı tarafından takdim edildi.

Kızılkule önünden başlayan yarışmalar, kategorilere göre farklı rotalarda Alanya kalesinin muhteşem tarihi güzellikleri arasında yine başlangıç noktasına dönerek son buldu. Şampiyonanın hazırlıklarında dağ koşularında dünyaca ünlü bir marka sporcu olan Ahmet Arslan yerel organizasyon komitesinde görev aldı. Organizasyonun sorunsuz yapılmasında önemli bir görevi de, fakültemiz öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi Meriç Ödemiş'in koordinasyonundaki öğrencilerimizden oluşan gönüllüler ekibi üstlendi.

Şampiyonanın en uzun mesafesi 10 km parkur da dahil olmak üzere, atletlerin sorunsuz bir şekilde yarışmaları tamamlamasında rol oynayan gönüllü ekibimiz, başta Federasyon Başkanı Sayın Fatih Çintımar ve TAF Dağ Koşuları Koordinatörü Hasan Babaç'tan övgüler aldı.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar, Alanya Spor Kulüp Başkanı Hasan Çavuşoğlu ve TAF yönetim kurulu üyeleri organizasyonda görev alan gönüllü ekibimizle hatıra fotoğrafı çektirdi.