FAKÜLTEMİZ ÖĞRENCİLERİNDEN PARAŞÜTLÜ 19 MAYIS KUTLAMASI

FAKÜLTEMİZ ÖĞRENCİLERİNDEN PARAŞÜTLÜ 19 MAYIS KUTLAMASI
  • Spor Bilimleri Fakültesi
  • 19 Mayıs, 2022
FAKÜLTEMİZ ÖĞRENCİLERİNDEN PARAŞÜTLÜ 19 MAYIS KUTLAMASI

Bağımsızlık ateşinin yakıldığı 19 Mayıs 1919'un 103. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla anıyoruz. Kahramanlarımızın bizlere bıraktığı bu kutsal vatanı ve  gökte dalgalanan ay yıldızlı bayrağımızı geleceğe ve sonsuzluğa taşıyoruz.Taşıdığımız emanetle milli mücadeleye destek için canı pahasına savaşan kuvvacı kahramanlara selam olsun...

Sevgili gençler,

Siz Türk'e İstiklâl aşkını veren; Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin, Siz "Ya İstiklal ya ölüm" diyen; Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların, Siz tarihi tarih yapan; Attilaların, Metelerin, Barborosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürklerin soyundansınız.

Unutmayınız ki sizler: Atatürk'ün eserlerinin temel taşısınız. Unutmayınız ki: her 19 Mayıs'ta, Samsun'dan, elden ele Ankara'ya koşturulan bayrağımız, rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Unutmayınız ki "Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır."

Sözde değil, bu özde duygularla, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz gençlerimizin bayramını kutluyoruz.