FAKÜLTEMİZ ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ REKREASYON ANABİLİM DALINDAKİ İLK DOKTORA MEZUNU OLDU

• 17 Mayıs, 2023

Fakültemiz Arş. Gör. Elvan Deniz YUMUK, Rekreasyon Anabilim Dalında ilk doktora programı mezunu oldu. Doktora tez savunmasında Rekreasyon Çalışmaları ve Araştırmaları Derneği Başkanı, Ankara Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent GÜRBÜZ, Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halil SAROL, Fakültemiz Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Yavuz YILDIZ ve Doç. Dr. Yasemin YALÇIN jürilik yaparken, Dünya Rekreasyon Derneği Başkanı ve Hong Kong Baptist Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atara SIVAN ve Indiana Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. William D. RAMOS da misafir katılımcı olarak eşlik etti. Danışmanlığını Fakültemiz Dekanı aynı zamanda Rekreasyon Çalışmaları ve Araştırmaları Derneği yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Hamdi Alper GÜNGÖRMÜŞ’ün yürüttüğü “Açık alan rekreasyonu etkinlikleri katılımcılarında macera davranışı, psikolojik sağlamlık ve öznel iyi oluş ilişkisinin belirlenmesi” konulu tez çalışması, macera rekreasyonu özelinde ülkemizde öncü sayılabilecek nitelikte olmakla birlikte; ilçemiz, ilimiz ve ülkemize ulusal/uluslararası spor turizm pazarında önemli kaynak oluşturacaktır. Ülkemiz ve Dünyanın önde gelen bilim insanlarının Fakültemiz ilk doktora tezinde jüri üyesi ve misafir olarak katılım sağlamaları Fakültemiz adına ayrı bir gurur kaynağı olmuştur. Kendilerine teşekkür eder; tezi başarılı kabul edilerek Dr. Unvanını alan Dr. Arş. Gör. Elvan Deniz YUMUK’a akademik hayatında başarılarının devamını dileriz.