BAYRAKTAR OLİMPİYATLARDA BAŞARILI SONUÇLAR İÇİN BİLİMSEL ÇALIŞMA EKİBİ KURDU

• 28 Eylül, 2023
BAYRAKTAR OLİMPİYATLARDA BAŞARILI SONUÇLAR İÇİN BİLİMSEL ÇALIŞMA EKİBİ KURDU

Fakültemiz Dekan Yardımcısı ve Spor Araştırmaları Merkezi müdürü ve Türkiye Atletizm Federasyonu Olimpik Sporcu Direktörü eski milli atlet Doç. Dr. Işık Bayraktar, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda atletizmde çok sayıda sporcuyla madalyaya ulaşmak için bilimsel çalışma ekibi kurduklarını söyledi. Eski milli atlet ve yüksek atlama Türkiye rekortmeni Doç. Dr. Işık Bayraktar, "Atletizm için olimpiyat sürecinde güzel bir ekip kurduk, önümüzdeki 10 ayda yoğun çalışan, seferberlik ilan eden bir ekiple çalışmalarımıza devam edeceğiz." diye konuştu.

2024 Paris'te önemli madalya hedefiyle yeni bir bilimsel çalışma içerisine girdiklerini aktaran Doç. Dr. Işık Bayraktar, oldukça dinamik bir branş olarak atletizmde madalya hedeflerimizi gerçekleştirebilmemiz için bilimsel uzmanlıkları içerisine alan bir sürecin önemine vurgu yaptı. Hali hazırda bronz madalya ortalamasının üzerinde olan dört sporcumuz olduğunu belirten Doç. Dr. Işık Bayraktar, her bir sporcumuzun podyuma aday olabileceğini ve bu sporcuların başarılı olabilmesi için başarılı akademisyen ve uzmanların desteği ile bilimin ışığında hareket edileceğini belirtti.

Fakültemiz Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Işık BAYRAKTAR’ı tebrik ediyor ve başarılı bir hazırlık süreci geçirmelerini diliyoruz.