BAYRAKTAR GSB SPOR EĞİTİMİ VE BİLİM KURULUNA SEÇİLDİ

BAYRAKTAR GSB SPOR EĞİTİMİ VE BİLİM KURULUNA SEÇİLDİ
  • Spor Bilimleri Fakültesi
  • 03 Haziran, 2022
BAYRAKTAR GSB SPOR EĞİTİMİ VE BİLİM KURULUNA SEÇİLDİ

Fakültemiz öğretim üyelerinden Doç. Dr. Işık Bayraktar, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün, "Spor Eğitimi ve Bilim Kurulu" üyeliğine seçilmiştir.
Türkiye'de sporun uluslararası standartlara uygun şekilde geniş kitlelere yaygınlaştırılması, toplumda spor kültürünün geliştirilmesi, performans sporunda istenilen başarıların elde edilmesi, spor alanında güncel gelişmelerin takip edilmesi ve ülkemizde uygulanması için spor bilimlerinden üst düzeyde destek alınabilmesi amacıyla hazırlanan "Spor Eğitimi ve Bilim Kurulu Çalışma Usul ve Esasları Yönergesi" Bakanlık Makamının 22 Aralık 2021 tarihli ve sayılı oluru ile yürürlüğe girmiştir. Spor Eğitimi ve Bilim Kurulu Üyelerinin, Spor Eğitimi ve Bilim Kurulu Çalışma Usul ve Esasları Yönergesi doğrultusunda, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde akademik olarak görev yapacaktır. 
Kurul Hareket ve Antrenman Bilimleri, Sağlık ve Spor Bilimleri, Sporda Psiko-Sosyal Alanlar, Spor Yönetimi ile Sporda Öğrenme ve Öğretme alanlarındaki uzmanlardan oluşmaktadır. Bayraktar "Hareket ve Antrenman Bilimleri" alanında Prof. Dr. Ayşe Kin İşler ve Prof. Dr. Hayri Ertan ile birlikte görev yapacak. 
Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Işık BAYRAKTAR'ı tebrik eder ve yeni görevinde başarılar dileriz.