AYAK TENİSİ AVRUPA FESTİVALİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

AYAK TENİSİ AVRUPA FESTİVALİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI
  • Spor Bilimleri Fakültesi
  • 04 Nisan, 2022
AYAK TENİSİ AVRUPA FESTİVALİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu, Türkiye Ayak Tenisi Federasyonu Derneği’nin iş birliği ile 29 Mart-01 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Ayak Tenisi Avrupa Festivalinde ALKÜ’lü öğrenciler önemli rol oynadı.

Şehirle hızlı bir şekilde bütünleşen Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) öğrencileri, son yıllarda Alanya’da düzenlenen spor organizasyonlarında önemli görevlerde yer alıyor. ALKÜ’lü gönüllü öğrenciler bu kez de Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu, Türkiye Ayak Tenisi Federasyonu Derneği’nin iş birliği ile 29 Mart-01 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Ayak Tenisi Avrupa Festivalinde önemli rol oynadı. Festivale, akademik, idari personel başta olmak üzere Spor Bilimleri Fakültesi ile yabancı uyruklu öğrencilerden oluşan 60 kişilik gönüllü desteği ALKÜ tarafından verildi.

FESTİVAL 4 GÜN SÜRDÜ

Atatürk Spor Salonu’nda 4 gün boyunca süren karşılaşmalarda Romanya, Moldova, Danimarka, Slovakya, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden 82 sporcu mücadele etti. Müsabakalar kadın ve erkeklerde tek, çift, 3’lü ve mix kategorisinde yapıldı. Toplam 39 kupanın dağıtıldığı Festivalde, kıdemli erkekler kategorisinde birinci Romanya, ikinci Moldova ve üçüncü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti oldu. Kıdemli mix kategorisi ikililerde birinciliği Romanya, ikinciliği Moldova ve üçüncülüğü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti elde ederken, üçlülerde Romanya birinciliği, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ikinciliği Moldova ise üçüncülüğü kazandı. U21 mix kategorisinde ise Romanya birinciliği, Moldova ikinciliği ve Türkiye üçüncülüğü, kadınlarda birinciliği Romanya, ikinciliği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve üçüncülüğü Türkiye elde etti.

ALKÜ’YE DESTEK TEŞEKKÜRÜ

FIFTA (Uluslararası Ayak Tenisi Federasyonları Birliği) Yönetim Kurulu Üyesi Joseph Rotelflu tarafından Festivale olan katkılardan dolayı ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş’e plaket takdim edildi. FIFTA Başkanı Şevket Songur ve Türkiye Ayak Tenisi Federasyonu Derneği Başkanı Mustafa Sunkur açılış ve kapanış konuşmalarında, ALKÜ’nün desteklerinden duydukları mutluluğu dile getirerek; ALKÜ’lü gönüllülere teşekkürlerini, Rektör Prof. Dr. Ekrem Kalan’a şükranlarını sundular.

Alanya Gençlik Spor İlçe Müdürü Emre Kıldırgıcı da, ALKÜ’nün destekleriyle birlikte birçok ulusal ve uluslararası festival, yarış vb. organizasyonların yapılacağını ifade etti. Kıldırgıcı, gönüllülerin yaptığı işin organizasyonların kaliteli geçmesi adına çok önemli olduğunu vurguladı. ALKÜ’lü gönüllülere Festivale katılan tüm yönetici ve sporculardan da teşekkür edildi.

Festivalin sonunda, FIFTA Başkanı Şevket Songur ve Türkiye Ayak Tenisi Federasyonu Derneği Başkanı Mustafa Sunkur tarafından festivale katkıları için gönüllülere teşekkür belgesi takdim edildi. Ayrıca Alanya Gençlik Spor İlçe Müdürü Emre Kıldırgıcı, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da gönüllü katılım belgeleri verileceği bildirildi. Festival, dereceye giren takımlara madalya ve kupa takdimi yapılarak sona erdi.