AREKÇAM İÇİN GİRİŞİMLER BAŞLIYOR

AREKÇAM İÇİN GİRİŞİMLER BAŞLIYOR
  • Spor Bilimleri Fakültesi
  • 11 Haziran, 2024
AREKÇAM İÇİN GİRİŞİMLER BAŞLIYOR

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş ve Dr. Öğr. Üyesi Kağan Kurnaz, ALKÜ tarafından Gündoğmuş’a kurulması planlanan Rekreasyon Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (AREKÇAM) projesinin detaylarını görüşmek için Gündoğmuş Belediye Başkanı Ali Gülen’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) tarafından Gündoğmuş’a kurulması planlanan ve bünyesinde yürüyüş, koşu, paraşüt, bisiklet, tırmanış, kano ve mağaracılık etkinliklerinin yer alacağı Rekreasyon Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (AREKÇAM) için gerekli çalışmalar devam ediyor. Merkez için girişimlerin heyecanla takip edildiği ALKÜ’de Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş ve Dr. Öğr. Üyesi Kağan Kurnaz, Gündoğmuş Belediye Başkanı Ali Gülen’e hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiler. Proje ve protokol görüşmelerinin detaylarını Başkan Ali Gülen’e aktaran Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş, Gündoğmuş’un Spor Turizmi ile cazibe merkezi haline gelmesi adına gerekli adımların atılması için harekete geçildiğini iletti.

AREKÇAM’IN YERİ HAKKINDA GÖRÜŞ BİRLİĞİNE VARILDI

Dekan Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş ve Dr. Öğr. Üyesi Kağan Kurnaz, Gündoğmuş Belediye Başkanı Ali Gülen’e AREKÇAM kamp ve idari alanları hakkında taleplerini iletti. Talep edilen yerler hakkında görüş birliğine varıldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ali Gülen, ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ve heyete teşekkürlerini ifade ederek ilgili merkezin başta Gündoğmuş olmak üzere çevre ilçelere de önemli düzeyde katkı sağlayacağını, Gündoğmuş ve çevresinin spor turizmi cazibe merkezi haline gelebileceğini ve turistler ile bölge halkı açısından karşılıklı etkileşimlerle kırsal kalkınmanın hem ekonomik hem de sosyolojik açıdan önemli bir kazanım olacağını belirtti. Başkan Gülen konuşmasının devamında projeye eski Dışişleri Bakanı, Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu başta olmak üzere Belediye ve Gündoğmuşlu hemşerilerinin bu projeye tam destek vereceğini ifade etti. 

İLK GÖRÜŞME OCAK AYINDA YAPILMIŞTI

Ziyarette geçtiğimiz aylarda Rektör Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ve beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Akın, Prof. Dr. Atıf Bayramoğlu, Prof. Dr. Mehmet Kılıç, Genel Sekreter Yardımcısı Onur Ocakdan, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş ve Dr. Öğretim Üyesi Kağan Kurnaz ile Gündoğmuş’ta çeşitli temaslarda bulunulduğu, ilgili proje ve protokol görüşmelerinin detayları konuşuldu.