ALKÜ’DE SPOR ETKİNLİK GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

ALKÜ’DE SPOR ETKİNLİK GÜNLERİ DEVAM EDİYOR
  • 03 Ocak, 2019
ALKÜ’DE SPOR ETKİNLİK GÜNLERİ DEVAM EDİYOR

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Burahnettin Hacıcaferoğlu, ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileriyle bir araya geldi.

 

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Spor Etkinlik Günleri kapsamında bu kez de Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Burahnettin Hacıcaferoğlu’nu öğrencilerle buluşturdu. ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, Spor Bilimleri Dekan Yarımcısı Doç. Dr. Işık Bayraktar, Genel Sekreter Fatih Özdemir, spor bilimleri fakültesi öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı, “Bu etkinliklere gelen konuklarımız sizler için aslında birer rol model oluşturuyor. Değerli hocamız Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Doç. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu’da sizler için önemli bir rol model. Hocamızın bu etkinlikte sizlere yeni bir anlayış ve yeni ufuklar kazandıracağına inanıyorum. Spor Bilimleri Fakültesi Üniversitemiz için önem teşkil eden fakültelerden birisidir. Bizde spora çok önem veriyoruz ve başka binalarımızı yapmadan önce hemen spor salonumuzu yaptık. Bu attığımız adımların meylerini almaya başladık. Üniversitemiz voleybol, futbol ve basketbol takımları katıldığı turnuvalarda bu sene başarı elde ederek kupalar kazandırdı. Daha iki yıllık bir üniversiteyiz ama basketbol takımımız grup üçüncülüğünü, futbol takımımız grup ikinciliği ve voleybol takımlarımız da grup birincisi olduğu turnuvada namağlup şampiyon olarak Üniversitelerarası 1. Lige yükseldi. Bizler için bu müthiş bir başarıdır.  Oyuncularımız birçoğu da Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden. Bu sebeple bizler de sizlerle gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

 

“ALKÜ İNANILMAZ İŞLER BAŞARMIŞ”

ALKÜ için umutlu bir konuşan Hacıcaferoğlu, “Program öncesi Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı’nı ziyaret ettiğimde bugüne kadar Rektör makamında sportif anlamda kupa ve başarılarını sergileyen bir Rektöre sahip olmak son derece mutluluk vericidir. Bende spora ve spor bilimleri fakültesine bu kadar değer veren bir Rektöre sahip olmanızdan dolayı ne kadar çok şanslı olduğunuzu ifade ediyorum. Ben hep şuna inanıyorum. Gençlerin bakış açılarını, vizyonunu ne kadar geliştirseniz gençlerde o kadar çok geleceğe yönelik planlarını ona göre yapıyorlar. Bizlerde sizler gibi bu sıralardan geldik. Kısa bir zamanda kurulmanıza rağmen gerçekten inanılmaz işler yapıyorsunuz. Aldığınız kupalardan yaptığınız başarılardan belli. Bu üniversitenin öğrencileri inşallah iyi yerlere gelecektir.” dedi.

 

HACICAFEROĞLU VELİLERE SESLENDİ

Öğrenci velilerine seslenen Hacıcaferoğlu, “Öğretmenler eğitim için çok önemlidir. Çocuğunuz bir okula yazdırırken “Matematik öğretmeni, Türkçe öğretmeni veya fen bilgisi öğretmeni iyi mi?” diye soruyoruz. Ama biz ne zaman “Beden eğitimi öğretmeniniz iyi mi?” diye soruduğumuzda bu ülkede birçok şeyin değişeceğine inanıyoruz. Biz spor yapan insanların beden ve ruh sağlının yanı sıra iyi bir vatandaş olacağını, iyi bir birey olacağını ve bu ülkeye çok farklı alanlarda hizmet edeceğini biliyoruz. İyi bir mühendis olabilirsiniz ama farkındalık yaratmak için koltuğunuzun altında her zaman bir spor branşı olmalıdır.” şeklinde konuştu.

 

Programın sonunda Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Işık Bayraktar, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Burahnettin Hacıcaferoğlu’na Alaaddin Keykubat Mührünü takdim etti.