2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI “ÖĞRETMEN YEMİN TÖRENİ” COŞKUSU

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI “ÖĞRETMEN YEMİN TÖRENİ” COŞKUSU
  • 29 Haziran, 2024
2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI “ÖĞRETMEN YEMİN TÖRENİ” COŞKUSU

Beden Eğitimi ve Spor Bölümü 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı “Öğretmen Yemin Töreni” üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet KILIÇ, Prof. Dr. Mehmet AKIN, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa USLU, fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Hamdi Alper GÜNGÖRMÜŞ, öğretim elemanları, idari personel ve mezun öğrencilerimizin ailelerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Tören açılış konuşmalarının ardından mezunlarımızın kısa film gösterimi, bölümde dereceye giren öğrencilerin ödül takdimi, yemin töreni, bayrak ve flama teslim töreni ile devam etti.

DEKAN GÜNGÖRMÜŞ: “YOLUNUZ VE BAHTINIZ AÇIK OLSUN”

Dekanımız Prof. Dr. Hamdi Alper GÜNGÖRMÜŞ açılış konuşmasında öğrencilerimizin eğitiminde büyük rol oynayan öğretim üyelerimize ve velilere şükranlarını sunduğunu belirtirken, dört yıllık zorlu ve fedakârlık gerektiren eğitim öğretim sürecinde büyük bir emek ve özveriyle mezuniyet aşamasına gelmiş olan tüm mezunlarımızı tebrik etti. Hayallerinizi yaşamanız dileğiyle, yolunuz ve bahtınız açık olsun diyerek mezunlarımızı uğurladı.

Beden Eğitimi ve Spor Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuray SATILMIŞ ise konuşmasında hem mezunlarımızın hem de ailelerinin büyük emekler verdiği, uzun ve zorlu bir sürecin sonunda mezun edeceğimiz öğrencilerimize son kez öğrenci vasfıyla hitap ediyor olmanın haklı gurur ve heyecanını yaşadığını ve öğretmen olmanın fedakârlık ve özverinin yanı sıra öğretmenlik mesleğini sevmeyi gerektirdiğini söyledi. Konuşmasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır” sözünü hatırlatarak Üniversitemizin de adını kendisinden aldığı Anadolu Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat’ın 1221 yılında Alanya Kalesini fethettiği gibi öğrencilerimizin de hep iyiyi, doğruyu, güzeli öğreten neferler olacağını belirtti.

Konuşmaların ardından, Beden Eğitimi ve Spor Bölüm üçüncüsü İbrahim AL, ikincisi Şeyma Nur ERDEM ve birincisi Muhammed Mete ÖRNEK’e ödülleri takdim edildi. Bölüm birincisi Muhammed Mete ÖRNEK “Öğretmen Yemini”ni mezun öğrencilerimiz ile okudu ve mezun öğrenciler bayrak ve flamayı üçüncü sınıf öğrencilerine öperek teslim etti.

Tören fotoğraf çekimleri ile son buldu.