2022 YAMAÇ PARAŞÜTÜ HEDEF DÜNYA KUPASI (PGAWC) 5. AYAK FİNAL ETABI ALANYA’DA GERÇEKLEŞTİ

2022 YAMAÇ PARAŞÜTÜ HEDEF DÜNYA KUPASI (PGAWC) 5. AYAK FİNAL ETABI ALANYA’DA GERÇEKLEŞTİ
  • Spor Bilimleri Fakültesi
  • 28 Ekim, 2022
2022 YAMAÇ PARAŞÜTÜ HEDEF DÜNYA KUPASI (PGAWC) 5. AYAK FİNAL ETABI ALANYA’DA GERÇEKLEŞTİ

Türkiye Hava Kurumu ve Türkiye Hava Sporları Federasyonu tarafından Alanya’nın ev sahipliği ile düzenlenen ve Alanya Havacılık Spor Kulübü ve Ulusky Yamaç Paraşütü tarafından icra edilen 2022 Yamaç Paraşütü Dünya Kupası (PGAWC) 5. Ayak Final Etabı 22-23 Ekim tarihlerinde Alanya’da gerçekleşti.

Hıdırellez Tepesi ile Kleopatra Plajı’nın batı tarafında bulunan iniş alanında gerçekleşen yarışma, toplamda 30 ülke ve 120 sporcu ile ülke ve sporcu sayısı bakımından rekor bir katılımla yapıldı. İki gün süren şampiyonada kadın ve erkek yarışmacılar, şampiyon olmak için Alanya semalarını renklerdirdiler. 

Çok çekişmeli geçen ve yüzlerce kişinin kıyasıya mücadeleleri seyrettiği yarışmada ülkemizi temsil eden sporcular arasında Rekreasyon Anabilim Dalı Yüksek Lisans öğrencimiz Ali Zaimoğlu ve Rekreasyon 1. sınıf öğrencimiz Selma İlter’de ter döktüler. Pilotların 6’şar uçuş yaparak hedefe en iyi inişi yapmaya çalıştığı şampiyona sonunda, kadınlar birincisi Eunyoung Cho, ikincisi Marketa Tomaskova ve üçüncüsü Cho So Young oldu. Genel Klasmanda erkeklerde birinci George Cotet, ikinci Matjaz Sluga ve üçüncü Jevgeni Jartsev oldu. Takımlarda birinci Hot Temperature pilots, ikinci Papillon Paragliders ve üçüncü Team Serbia oldu. Bütün etapların sonunda genel klasmanda dünya kupasının sahibi Dragan Popov, ikinci Matjaz Sluga ve üçüncü Goran Djurkovic oldu. Bütün etapların sonunda takım kategorisinde Dünya Kupasının sahibi Team Serbia, ikinci North Cyprus ve üçüncü Czech Team oldu.

Organizasyonun her aşamasında fakültemiz öğrencileri gönüllü olarak görev aldılar.  Çekişmeli geçen yarışma sonunda başarılı olan sporculara ödüllerini veren kişiler arasında Dekanımız Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş, Doç. Dr. Yasemin Yalçın ve Alanya Havacılık Spor Kulübü Başkanı Fakültemiz öğrencisi Ali Nail Taşdemir’de yer aldı. Yarışma sonunda seyirci, sporcu ve organizasyon ekibinden büyük takdir toplayan ve alkışlarla sahneye çağrılan ALKÜ’lü gönüllü öğrencilerimize katılım sertifikası verildi. Sporcu ve gönüllü öğrencilerimizi tebrik eder, başarılar dileriz.