TAF Sprint Milli Takım Testleri - Nisan 2019

Türkiye Atletizm Federasyonu'nun Sprint Milli Takım sporcuları için planladığı performans ölçme ve değerlendirme programı 13-14 Nisan 2019 tarihlerinde Antalya'da gerçekleştirildi.

ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi, SPOD Çalışma Grubu'ndaki öğrenciler de testlerde uygulayıcı olarak görev aldı. Fakültemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Işık Bayraktar aynı zamanda Atletizm Federasyonu Teknik Kurul Üyesi olarak, milli takımların performans ölçme ve değerlendirme uygulamalarında federasyonun taleplerine göre akademik destek sağlıyor. Bu kapsamda SPOD çalışma grubunun deneyim kazanması amacıyla ilki Aralık 2019'da olmak üzere ikinci kez sprint milli takım sporcularının performans takipleri için yapılan uygulamalarda öğrencilerimiz de görev aldı.

Bu çalışmalarda, branşların performans bileşenleri üzerinden belirlenen testlerde sporcuların antrenman dönemlerine göre kuvvetli ve zayıf yönleri belirlenerek antrenman önerilerini içeren raporlar hazırlanarak antrenman rehberliği yapılıyor. Tekrarlı ölçümlerle de bireysel gelişimler ve antrenmanda istenmeyen sapmalar varsa antrenman önerileri ile çözümler uygulamaya alınıyor.

Yüksek hızlı görüntü kayıtları ile hareket analizlerinin de yer verildiği uygulamalarda sporcuların teknik kapasitelerinin belirlenmesi hedefleniyor. testlerde son olarak 400 m ve 400m engel branşındaki sporculara "Dayanıklılık Eşik Performans Ölçüm Protokolü" uyygulandı. Dayanıklılık testinde anaerobik eşik düzeyindeki koşu hızı ve kalp atım hızı belirlenecek sporcuların beş dayanıklılık zonundaki antrenman önerilerini içeren raporlar hazırlanacak.

SPOD çalışma grubundan 13-14 Nisan 2019 tarihindeki uygulamalarda görev alan öğrencilerimiz:

Burak Semih Sönmez

Arzu Akman