TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU ALANYA'DA

TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU ALANYA'DA
  • Spor Bilimleri Fakültesi
  • 22 Nisan, 2022
TÜRKİYE ATLETİZM FEDERASYONU ALANYA'DA

Alanya’da düzenlenebilecek ulusal ve uluslararası organizasyonlar hakkında bir dizi görüşmeler için Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) yöneticileri Alanya’da buluştu.
TAF Asbaşkanı Arif Alpkılıç, TAF Organizasyon Kurulu Başkanı Mustafa Akyavaş, TAF Teknik Kurul Menajeri Uğur Küçük ve 2023 Avrupa Atletizm Salon Şampiyonası CEO'su Serkan Baltacı, bugün Aytemiz Alanyaspor'u ziyaret ettiler.
Başkan Hasan Çavuşoğlu'na yapılan ziyarete Alaaddin Keykubat Üniversitesi Spor Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Işık Bayraktar, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nazif Emre Kıldırgıcı ve Alanyaspor Kulübü atletizm sporcusu Ahmet Arslan da eşlik etti.
Aynı zamanda TAF Başkan Vekili olan Başkan Çavuşoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Alanya'da yapılması planlanan 2024 Avrupa Kros Şampiyonası'nda sporculara başarılar diledi. Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş ise böyle büyük bir organizasyonda ALKÜ gönüllü ekibimizle destek olmaktan mutluluk duyacağını ifade etti.
Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Güngörmüş, TAF teknik ekibine ALKÜ Cikcilli Yerleşkesi’nde atletizm pistinin yapılacağı inşaat alanını gezdirdi. TAF yetkilileri, ALKÜ atletizm pistinin tamamlandığında dünyanın sayılı pistlerinden biri olacağı yorumunu yaptı. Avrupa başta olmak üzere, soğuk kış şartları yaşanan ülkelerin hazırlık antrenman dönemlerinde rağbet göstereceği bir konuma sahip olduğu ifade edildi.
Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Kıldırıcı, TAF ekibine Alanya’da kros yarışmasının yapılabileceği alanları tek tek gezdirdi. Önümüzdeki günlerde Avrupa Kros Şampiyonası’nın yapılacağı şehir belli olacak.