GÖNÜLLÜLERİMİZ MLO STRONGMAN CHAMPIONS LEAGUE DÜNYA SERİSİ FİNALLERİ’NDE DE YERİNİ ALDI

• 16 Kasım, 2021

13-14 Kasım 2021 tarihleri Alanya’nın ev sahipliğinde arasında 12 sporcunun katılımıyla düzenlenen bu büyük organizasyonunun ilk günü Kleopatra Plajı’ı, son günü İskele Şelale Meydanı’nda yapıldı.
İlk gününde sporcular; 100, 110, 120, 130 kiloluk mermer blok kaldırma yarışı, 180 kiloluk Husafell Stone ve 160, 170, 180, 210 kiloluk “Türk Taşı” kategorilerinde mücadele ettiler. Mermer blok kaldırma yarışında birinci Almanya’dan katılan Dennis Kohlruss oldu. Husafell Stone 20 metre yarışında Letonya’ dan katılan Dainis Zageris birinci oldu. Türk Taşı kaldırma yarışında Hollanda’dan katılan Kelvin De Ruiter oldu.
Yarışın son günü İskele Şelale Meydanı’nda yapıldı. Sporcular ikinci günde 14 tonluk tır çekme, deathlift araç kaldırma ve kum torbaları yükleme kategorilerinde mücadele etti.
Dünya en güçlü adamı Hollanda’dan katılan Kelvin De Ruiter oldu. İkinci Letonya’dan katılan Ivars Smaukstelis ve üçüncü Finlandiya’dan katılan Mika Törrö oldu. Dereceye giren sporculara kupalarını Antalya Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Strongman Türkiye Direktörü Şükrü Cimrin verdi.
Spor Bilimleri Fakültesi öğrencilerimiz müsabakaların tüm aşamalarında organizasyonun sorunsuz tamamlanması adına gönüllü olarak büyük destek verdiler. Organizasyonda emeği geçen tüm gönüllü öğrencilerimize teşekkür ederiz.