21 MART DÜNYA DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ ALKÜ'DE +1 GÜN ETKİNLİĞİ

• 30 Mart, 2022
21 MART DÜNYA DOWN SENDROMU FARKINDALIK GÜNÜ ALKÜ'DE +1 GÜN ETKİNLİĞİ

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında 21 Mart 2022 tarihinde "Kapsaycı Bocce” konulu etkinlik düzenlendi. Fakültemiz Öğr. Üyesi Doç. Dr. Sibel NALBANT'ın öncülüğünde düzenlenen etkinliğin amacı, üniversite öğrencilerinin özel gereksinimli öğrencilere karşı olumlu tutum geliştirmesi ve Down Sendromu farkındalığının geliştirilmesidir.   ALKÜ Spor Bilimleri Fakültesi ve Hayallere Hayat Verenler öğrenci kulübü gönüllü öğrencilerinin desteği ile düzenlenen etkinlik, Antalya ve Alanya’ dan 30 Down Sendromu olan özel sporcu ve fakültemizden 120 gönüllü öğrencimiz olmak üzere 150 kişilik katılım ile gerçekleştirildi. Katılımcılar Kapsayıcı Bocce oyunlarının yanısıra Halat Çekme, Çuval Yarışı, Bilek Güreşi ve Dans etkinlikleri ile eğlenceli vakit geçirdi. Kazanan ya da kaybedenin olmadığı, herkesin çabasının takdir edildiği Kapsayıcı Bocce etkinliğin sonunda Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Alper Güngörmüş ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yavuz YILDIZ tüm katılımcılara madalya ve katılım belgelerini takdim etti. Antalya Özel Sporcular Gençlik ve Spor  Kulübü Başkanı Yasemin YARAŞIR da davet edilmelerinden duydukları sevinci dile getirerek Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Alper GÜNGÖRMÜŞ’ e teşekkür plaketi takdim etti.