3x3 SOKAK BASKETBOLU TURNUVASI

• 21 Mayıs, 2022 | 10:00
3x3 SOKAK BASKETBOLU TURNUVASI

Sokak Basketbolu Kurallar
“Fair Play ruhu ve centilmenlik”oyunun vazgeçilmez bir parçasıdır.
Her takım 3 ü oyunda , biri yedek 4 oyuncudan oluşur.
Karşılaşmaları bir hakem yönetecektir.
Karşılaşmalar ard arda oynanacağından adı okunan takım sahaya gelmezse hükmen yenilmiş sayılacaktır.
Her takım eşzamanlı olarak sahada 3 dakika ısınacaklardır.
A takımından bir oyuncu 3 sayılık atış yapacak, sayı olursa A, olmazsa B takımı topu oyuna sokacaktır. Oyuna başlamamış olan takım, hava atışını gerektiren ilk durumda topa sahip olacak ve daha sonraki hava atışı gerektiren durumlarda ok yönüne göre hareket edilecek, ok yönü bir sonraki durumda topa sahip olma sırasını gelen takımı gösterecektir.
Oyun 5’er dakikalık 2 devreden oluşur.
Bununla birlikte bir takım, oyun süresi veya uzatma devresi periyodunda 21 sayıya ulaşmışsa, oyunun galibi olur.
Son periyodun bitiminde skorda eşitlik varsa, eşitlik bozulana kadar 2 dakikalık uzatma periyodu oynanır.
Her periyod da ve uzatma periyodundan önce 1 dakikalık ara verilecektir.
Eğer bir takım oyunun başlama saatinden itibaren 3 dakika içinde sahada 3 oyuncuyla hazır olmazsa, maçı hükmen (21-0) kaybedecektir.
Bir oyuncu 5 faül alınca oyunu terk edecektir. Bir takım bir periyodda 4 faul hakkını doldurmuşsa bundan sonraki her faulde atışla cezalandırılır.
Bir takım topun kontrolünü eline geçirdikten sonra 10 saniye içinde topu çembere atmalıdır.
Sahadan yapılan her sayı veya serbest atıştan sonra;
Sayı yiyen takımdan 1 oyuncu çemberin altından(dip çizginin arkasından değil)sahanın herhangi bir yerindeki takım arkadaşına pas verecektir. Bununla birlikte bununla birlikte pası alan oyuncu 3 sayı çizgisinin içindeyse, ya dribling yaparak, ya da pas vererek topu 3 sayı bölgesine taşıyacaktır.
Top 3 sayı bölgesinin dışına çıktıktan sonra şut atılmadan önce en az 1 pas yapılması zorunludur.
Başarılı olmamış her saha içi veya son serbest atıştan sonra;
Hücum takımı ribaund’u almışsa 3 sayı çizgisinin dışına çıkmadan hücum edebilir.
Savunma takımı rabaund’u almışsa dribling veya pasla 3 sayı bölgesinin dışına çıktıktan sonra, şut atılmadan önce en az 1 pas yapılması zorunludur.
Top 3 sayı bölgesinin dışına çıktıktan sonra, şut atılmadan önce en az 1 pas yapılması zorunludur.
Top çalma ,top kaybından sonra;
Eğer bu durum 2 sayılık bölgede olursa ,top 3 sayı çizgisinin dışarısına çıkarıldıktan sonra şut atılmadan önce en az 1 pas yapılması zorunludur.
Top 3 sayı çizgisinin dışına çıktıktan sonra pas verilmeden çembere şut atılması ihlaldir.
Serbest atış gerektirmeyen faüller, ihlaller, saha dışına çıkan toplar, ikinci ve uzatma periyodlarının başlangıcında ,top 3 sayı çizgisinin üst noktasının hizasından yakın olmamak koşuluyla oyuna sokulacak, bu amaçla bu bölgeye 5 cm.lik çizgi çizilecektir. Hakem topu oyuna sokacak oyuncuya verecektir, oyuncu topu sahanın herhangi bir yerindeki arkadaşına pas atabilir ancak bu bölge 3 sayı çizgisinin dışında değilse oyuncu driblingle veya pasla topu 3 sayı bölgesine taşımak zorundadır.
Çemberler kuvvet tatbikine dayanıklı türden değilse smaç yapmak yasaktır.
Top öldüğünde ve oyun saati durduğunda oyuncu değişikliği yapılabilir.
TAKIMLARIN MOLA HAKLARI YOKTUR.
Turnuva boyunca tüm sporcular, resim veya nüfus cüzdanlarını istenildiği zaman göstermek zorundadırlar.
Maçlar katılım durumuna göre eleme ya da gruplu lig usulü şeklinde oynanacaktır.
Yarışma kurallarının dışında gelişen hadiselerin çözümü teknik komite tarafından yapılır.
MAÇLAR ORGANİZASYON KOMİTESİNİN BELİRLEDİĞİ TOPLARLA OYNANIR.
Maçlar boyunca organizasyon komitesinin vermiş olduğu t-shirtler’in giyilmesi zorunludur.
Takımlarda oyuncuların herhangi birisinden veya antrenörden bile kaynaklansa, agresif davranışlar ve Fair Play kavramının dışına çıkanlar takım halinde turnuvadan diskalifiye edilirler.

Son başvuru 18 Mayıs 2022 saat 17.00'dir.

Turnuvaya başvurmak için lütfen tıklayınız.